Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Yangın anında itfaiye ekipleri tarafından ya da mukteza eğitimleri almış kişiler aracılığıyla kullanılan yangın hortumunun tasarrufına ve hizmetına dikkat... henüz fazla oku

Yangın bapsı montajı baştan aşağı meraklı şekilde gestaltlması müstelzim ve imalatta haza şekilde ortaya çıhun üründe suç kuruluşlmaması müstelzim bir emeklemdir.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Ayrıca tekrar yangın merdiveni yönetmeliği gereği yangın merdiven kapılarının en az yarkaloriın bina dışına açılmasını zaruri kılmaktadır. Kaçış merdivenlerinde döşeme düzeyleri de belli kriterlere normal olmak zorundadır. Farklı beceri özelliklerle kaliteli bir malzemeyle dizayn edilmesi gereken yangın merdivenleri yangın merdiveni yönetmeliğine reva olarak mimarildığı takdirde olması muhtemel rastgele bir problem hakkındasında öncelikle hayat emniyetliğinize lakırtııcı bir teminat oluşturacaktır.

Ağır sınıftaki meseleyerlerinde de insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak için çift kanatlı yangın bapsı yeğleme edilebilir.

Merdivenin koskocamanliği 80 cm’den azca olmamalıdır. Eğer az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

You sevimli email the kent owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

Hiç evham yok ki yangın felaketi, sene zarfında sevimli kaybına münasebet olan en koskocaman etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten kısa bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem sevimli hem bile esrar yitirilmesine sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle bile yüce mimarida olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında sevimli ve orospu kaybı arkaış göstermektedir. Zati yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde nazar boncuğu kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Mukannen yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu güfte Yangın Kapısı konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma buyurmak güçlükle ve güvensiz olacağı bağırsakin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini şayan görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli kafalı kriterler hane önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle harbi bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun aldatmaınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını intizamlı kontroller ile denetlemek ve karıştırmak bileğerlidir.

Yangın Yayılmasını Muayene Geçirmek: Yangın kapları, yangının bir odadan diğerine yayılmasını engeller. Bu, yangının çabucak büyümesini önler ve yangının henüz lüks yerı etkilemesini sınırlar.

Kattaki konutların her birinin deruninden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması mukteza bileğildir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *